bixia_cmyk [Konvert]

Det här gör vi

Visst kan vi som elbolag göra skillnad. Men för att verkligen ställa om elproduktionen behöver vi alla hjälpa till. Ingen kan bidra med allt, med alla kan bidra med något. Bixia är redan idag ett av de elhandelsbolag som köper in störst andel närproducerad förnybar el och ännu mer ska det bli i framtiden

Vi arbetar aktivt med att öka andelen el från förnybara naturliga energikällor såsom sol, vind och vatten. Främst genom att stödja lokala projekt via Bixia Miljöfond. Vi bygger dessutom ut andelen närproducerad el genom att köpa el från lokala producenter och distribuera den i elnätet. Cirka 32 procent av all el vi köper in kommer idag från nästan 1000 småskaliga producenter och de blir fler hela tiden.

Närproducerad el

Vår ambition handlar om mångfald med flera små lokala producenter av förnybar el. De små vindkraftverken som vi handlar från återfinns huvudsakligen i Skåne, Östergötland, Västergötland och på Öland. Eftersom vi handlar utan mellanhänder, går pengarna direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el.
På följande länk ser du vart alla våra leverantörer av närproducerad el finns – Bixias karta med närproducenter

Producerar du din egen el och behöver sälja överskottet av din elproduktion? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Bixia miljöfond

Idag finns bara en viss mängd förnybar el. Vi vill att den ska öka. Därför har vi upprättat Bixia miljöfond dit 45 öre av våra kunders fasta årsavgift går varje månad. Sammanlagt handlar det om cirka 1 miljon kronor om året. Pengarna i fonden går till lokala aktörer som producerar förnybar el från exempelvis sol, vind och vatten. På så vis är alla våra privatkunder med och bidrar till mer förnybar energi.

Vindkraft

Vindkraft ger inga utsläpp och producerar el när det blåser mellan 4-25 meter per sekund. I ett bra vindläge på land räcker effekten från ett vindkraftverk (2 Megawatt) till årsanvändningen av el för cirka 1300 hushåll.

Läs mer

Laddstation för elbilar

Vi på Bixia har installerat en soldriven laddstation vid Marieberg Galleria utanför Örebro.

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi leder utvecklingen av en förnybar elmarknad för ett hållbart samhälle tillsammans med våra kunder, producenter, ägare, medarbetare och partners.

Läs mer i vår policy för kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Certifierade i kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Bixia AB har godkänts av Lloyd´s Register Quality Assurance i enlighet med följande standarder för kvalitets- och miljöledningssystem:
ISO 9001:2008
ISO 14001:2004

Certifikat för kvalitet och miljö

Certifikat för arbetsmiljö

In English: Certificate of Approval