Lediga tjänster

 VA-projektör/ingenjör

Borgholm Energi är ett kommunalt bolag, vars övergripande uppgift är att skapa förutsättningar så att kommunens verksamheter och samhället i övrigt kan fungera och utvecklas. Borgholm Energi ansvarar för kommunalt vatten och avlopp, renhållning, fjärrvärme, vindkraft, fastighetsförvaltning, gator, parker och hamnar samt kost och lokalvård.

Borgholm Energi äger och driver VA-anläggningar i Borgholms kommun. Inom vårt geografiska arbetsområde utför vi tjänster för cirka 13 000 brukare, ansvarar för 84 mil ledningar, 4 reningsverk, 85 pumpstationer, 5 vattenverk och 18 tryckstegringar. Vi producerar i storleksordningen 1 800 000 m3 dricksvatten och renar ungefär 1 500 000 m3 avloppsvatten varje år.

Borgholm Energi är en drivande aktör som skapar förutsättningar för näringsliv och invånare
· Vi är proaktiva, arbetar lösningsorienterat och levererar god service
· Vi har ett affärsmässigt och bra bemötande som skapar goda relationer
· Vi behandlar alla lika utifrån gällande regelverk
· Vi har hållbarhet i fokus

Arbetsbeskrivning

Borgholm Energi har ett relativt väl utbyggt VA-ledningsnät. Detta ska förvaltas, men även byggas ut ytterligare eftersom efterfrågan är mycket stor. Vi söker därför en VA-Projektör/ingenjör som kan hjälpa oss att anta framtidens utmaningar. Personen vi söker kommer ingå i ett mycket kompetent team av medarbetare och entreprenörer som underhåller vårt VA-ledningsnät.
Du kommer ha stor inverkan på verksamhetens driftresultat genom de beslut du fattar baserat på din erfarenhet och tekniska kompetens.

Som VA-Projektör/ingenjör kommer du arbeta med att:
– Planera/projektera och genomföra entreprenadarbeten, både renovering och nybyggnad
– Planera och projektera för nyanslutningar och kontakter med abonnenter
– Vara kontaktperson för konsulter i våra projekteringar.
– Planera strategisk utbyggnad och förnyelse av VA-ledningsnätet
– Fakturahantering, inköp och delaktighet i budgetarbete
– Vara del av kontaktnätet för RAM-entreprenörer

Beredskap kan ingå i tjänsten, med inställelsetid på max 1 timma. Du kommer att vara placerad i Borgholm, men arbetet innebär en hel del resor inom kommunen.

Kvalifikationer

Du bör ha relevant teknisk utbildning samt praktiskt erfarenhet från projektering VA och meriterande är kunskap om drift av VA-ledningsnät eller arbetat strategiskt med liknande.
Du är en strukturerad person med förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Vi vill att du ska ha förmåga att skapa arbetsglädje och vara delaktig i att skapa teamkänsla.
Som person är du flexibel, ansvarstagande och tänker utifrån kvalitetsaspekter i ditt dagliga arbete. Tjänsten innehåller mycket administration, vilket kräver god datorvana och administrativ förmåga.

Vi använder oss av VA-banken. Tidigare erfarenhet av det systemet eller liknande är meriterande.
B-körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Se annonsen i sin helhet och ansök. Vi behöver din ansökan senast 13 augusti.