Välkommen till gästhamnen i Sandvik

Sandviks hamn är en liten gemytlig hamn vid norra Ölands västra kust. Det är ursprungligen ett fiskeläge, men hamnen fungerar idag till största delen som gästhamn med 40 platser och parkering för personbil klass II /husbilar.

Sandvik

Sandvik är ett gammalt samhälle som på senare år fått intressanta nybyggnationer i det före detta stenindustriområdet. Med gästhamn, trevlig parkeringsplats, en fin badstrand, en av världens största kvarnar och god service är Sandvik ett populärt turistmål med mycket liv och rörelse sommartid. Kuststräckan här kallas ibland för Stenkusten. Den är karg och stenig med vidsträckta alvarmarker, spår av stenbrytning och sparsam bebyggelse.

Service

I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch och tvättstuga. Du kan tanka diesel och det finns möjlighet att fylla på/köpa gasol i närheten. Hamnen har också fiskaffär och café. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, restauranger, postlåda, bensinmack, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse med mera.

Hamnfakta

Hamndjup 1,5-4,5 m
Sjökort 711 NE,SE
Förtöjning ankare, boj
Klassificering:
Säkerhet 4
Miljö 5
Toaletter 5
Duschar 5

Parkering personbil klass II

Hamnarna är populära platser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service avseende parkeringsplatserna som gästhamnsplatserna.

Priser

Avgifter och taxor.

Kontakt

Hamnkapten och ansvarig för parkeringsplatsen är Henrik Petterson, tfn 0485-88 374