Välkommen till gästhamnen i Byxelkrok

Byxelkroks gästhamn är en av de mest välbesökta gästhamnarna på Öland. Den finns längst norrut vid Ölands västra kust. Byxelkrok är ursprungligen en fiskeby, men hamnen fungerar idag som färjeläge och gästhamn med 70 platser samt parkering för personbil klass II /nattparkering för husbilar.

Byxelkrok

Aktiviteten bland sjöbodarna är livlig sommartid. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, fiskförsäljning, restauranger, cykeluthyrning, post, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse med mera. I samhället finns gott om olika former av övernattningsmöjligheter.

Service

I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch och tvättstuga samt möjlighet att nyttja sugtömningsanläggning. Hamnen har en försäljning av diesel vid kaj och det finns möjlighet att köpa gasol i närheten. Vi har även trådlöst bredband för dig som vill hålla kontakten! Du kan samtidigt njuta av de vanligtvis många soltimmarna och en mycket vacker solnedgång.

Hamnfakta

Hamndjup 2-4,5 m
Sjökort 624 SE
Förtöjning boj/långsida
Klassificering:
Säkerhet 3
Miljö 4
Toaletter 5
Duschar 4

Öppettider

Hamnen är öppen från 1 maj till skördefesten, med fullservice 10 juni till 15 augusti.

Parkering personbil klass II

Hamnarna är populära platser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service avseende parkeringsplatsen som gästhamnsplatserna.

Priser

Se taxor och avgifter. Tillgång till dusch och toalett ingår i priset för gästbåtar. Avgift för el tillkommer. För parkering för personbil klass II / husbil ingår dusch och toalett i priset, latrintömning finns tillgänglig i hamnen. Att tvätta kostar 25-40 kr.

Kontakt

Hamnkapten och ansvarig för parkeringsplatsen är Kenneth Niklasson, tfn 0705-79 61 00. Läs mer om Byxelkrok här.