Välkommen till gästhamnen i Böda

Böda hamn är en liten gemytlig hamn på norra Ölands östkust. Det är en gammal fiskehamn som idag fungerar som gästhamn med 25 platser. Hamnen är mycket populär som parkeringsplats för husbilar. I närheten finns Böda Ekopark, ett annorlunda skogslandskap med en rik kulturhistoria.

Böda

Service

Böda hamnsservicehus är just nu under ombyggnation, men ett tillfälligt servicehus finns tillgängligt i hamnen. I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch och tvättstuga. Du kan tanka grön diesel och det finns möjlighet att fylla på/köpa gasol i närheten. Hamnen har också fiskrökeri med affär samt café/restaurang/pub. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, postlåda, bageri och café, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse, lekplats med mera.

Hamnfakta

Hamndjup 1,7-3,5 m
Sjökort 81
Förtöjning boj, långsides när plats finns
Klassificering:
Säkerhet 3
Miljö 4
Toaletter 5
Duschar 4

Parkering personbil klass II

Hamnarna är mycket populära platser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service avseende parkeringsplatser som gästhamnsplatser. OBS! Biljett ska lösas efter kl. 11.00. Koden till servicehuset byts varje dag. Om biljett löses före kl. 11.00 medföljer gårdagens kod till servicehuset.

Priser

Se avgifter & taxor. Tillgång till färskvatten, toalett och dusch ingår i priset för både gästhamnsplatser och parkeringsplats. Avgift för el och tvättstuga tillkommer. Antalet platser med el är begränsat. För parkeringsplats för personbil klass II /husbil ingår även möjlighet att tömma latrin och gråvatten.

Båtgäster löser hamnbiljett i automaten vid servicehuset.

Kontakt

Hamnkapten: Tore Johnsson 072-5010645

Parkeringsansvarig: Q-park. Läs mer om Böda och Böda hamn här.